Bekijk Roy's reden om parttime held te worden

Begeleiden

Wegwijs maken

Werk zoeken? Inburgeringscursus? School? Tandarts? Eh, hoe gaat dat allemaal in een nieuw land? Als maatschappelijk begeleider bijvoorbeeld maak jij een nieuwkomer wegwijs in jouw woonplaats. Heel praktisch dus. Soms één-op-één met een vluchteling, maar ook tijdens een inloopspreekuur of in een groep.

Lijkt dit je leuk? Heb je een andere interesse of specialiteit? Laat het ons weten. Meld je vrijblijvend aan, dan nemen wij contact met je op.

Een vluchteling vergeet zijn eerste vrijwilliger nooit. Het is zijn held. Ook jij kunt een held zijn door je in te zetten voor een vluchteling. Je maakt al verschil met een paar uur per week.

Het leuke is, je krijgt er veel voor terug. Je doet werkervaring op en je leert over andere culturen. Het is goed voor je netwerk en je kunt ontdekken waar je goed in bent of wat bij je past.

Wat doet VluchtelingenWerk Nederland?

Stel je bent niet veilig in je eigen land. Om je leven te redden, moet je vluchten. Je komt aan in een land waar je niemand kent en de taal niet spreekt.
Samen met duizenden vrijwilligers staat VluchtelingenWerk vluchtelingen bij in hun asielprocedure en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. Kijk voor informatie op www.vluchtelingenwerk.nl.

Contact

VluchtelingenWerk Nederland
Postbus 2894
1000 CW Amsterdam
info@vluchtelingenwerk.nl
0900 1000 800 (lokaal tarief)