'Het geeft mij energie om anderen te helpen'

  • Held Sieme (22)
  • Is student CMV
  • Heldenbaan stagiair activiteiten begeleider
  • Parttime 3 dagen per week

'Anderen helpen geeft me energie. Tijdens mijn stage heb ik een sportdag georganiseerd. Als ik vluchtelingenkinderen op zo’n dag zie lachen en plezier zie hebben, word ik ook blij. Het inspireert mij, bijvoorbeeld om door te gaan met mijn studie. Er bestaat een beeld dat vluchtelingen zielig zijn. Het is mooi om met eigen ogen te zien dat dat niet klopt. Na mijn stage wil ik me voor vluchtelingen blijven inzetten. Ik heb niet alle tijd van de wereld, maar een paar uur per week lukt altijd wel.’

Een vluchteling vergeet zijn eerste vrijwilliger nooit. Het is zijn held. Ook jij kunt een held zijn door je in te zetten voor een vluchteling. Je maakt al verschil met een paar uur per week.

Het leuke is, je krijgt er veel voor terug. Je doet werkervaring op en je leert over andere culturen. Het is goed voor je netwerk en je kunt ontdekken waar je goed in bent of wat bij je past.

Wat doet VluchtelingenWerk Nederland?

Stel je bent niet veilig in je eigen land. Om je leven te redden, moet je vluchten. Je komt aan in een land waar je niemand kent en de taal niet spreekt.
Samen met duizenden vrijwilligers staat VluchtelingenWerk vluchtelingen bij in hun asielprocedure en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. Kijk voor informatie op www.vluchtelingenwerk.nl.

Contact

VluchtelingenWerk Nederland
Postbus 2894
1000 CW Amsterdam
info@vluchtelingenwerk.nl
0900 1000 800 (lokaal tarief)