'Mijn vrijwilligersbaan geeft mij nieuwe inzichten'

  • Held Sandra (22)
  • Is student Europese Studies
  • Heldenbaan taalcoach
  • Parttime 2,5 uur per week

‘Een vluchteling helpen met de taal is een kleine moeite, maar het levert veel op. Het geeft mij nieuwe inzichten en ideeën. Ik ben zelfs door mijn vrijwilligerswerk op mijn scriptieonderwerp gekomen: communicatie tussen verschillende culturen. Als ik de huiskamer van mijn taalmaat binnenstap, is het even of ik niet in Nederland ben. De hele familie wacht me op met lekkere hapjes. Dan voel ik me heel welkom.’ 

Een vluchteling vergeet zijn eerste vrijwilliger nooit. Het is zijn held. Ook jij kunt een held zijn door je in te zetten voor een vluchteling. Je maakt al verschil met een paar uur per week.

Het leuke is, je krijgt er veel voor terug. Je doet werkervaring op en je leert over andere culturen. Het is goed voor je netwerk en je kunt ontdekken waar je goed in bent of wat bij je past.

Wat doet VluchtelingenWerk Nederland?

Stel je bent niet veilig in je eigen land. Om je leven te redden, moet je vluchten. Je komt aan in een land waar je niemand kent en de taal niet spreekt.
Samen met duizenden vrijwilligers staat VluchtelingenWerk vluchtelingen bij in hun asielprocedure en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. Kijk voor informatie op www.vluchtelingenwerk.nl.

Contact

VluchtelingenWerk Nederland
Postbus 2894
1000 CW Amsterdam
info@vluchtelingenwerk.nl
0900 1000 800 (lokaal tarief)