'Als vrijwilliger kan ik kijken of juridisch werk bij mij past'

  • Held Roy (31)
  • Is zit in de ziektewet
  • Heldenbaan spreekuurmedewerker
  • Parttime 3 dagen per week

‘Ik dacht erover om me te laten omscholen tot juridisch dienstverlener. Toen kwam ik deze vacature bij VluchtelingenWerk tegen. Prachtig, zo kan ik kijken of de opleiding echt iets voor mij is. Hier ben ik helemaal op mijn plek: in een hecht team met leuke collega’s. Het is zinvol werk. Na een werkdag ga ik met een fijn gevoel naar huis. Ik krijg er waardering en dankbaarheid voor terug, een hand en soms zelfs een knuffel. Fijn om iets te betekenen voor mensen die alles achter hebben moeten laten.’

Een vluchteling vergeet zijn eerste vrijwilliger nooit. Het is zijn held. Ook jij kunt een held zijn door je in te zetten voor een vluchteling. Je maakt al verschil met een paar uur per week.

Het leuke is, je krijgt er veel voor terug. Je doet werkervaring op en je leert over andere culturen. Het is goed voor je netwerk en je kunt ontdekken waar je goed in bent of wat bij je past.

Wat doet VluchtelingenWerk Nederland?

Stel je bent niet veilig in je eigen land. Om je leven te redden, moet je vluchten. Je komt aan in een land waar je niemand kent en de taal niet spreekt.
Samen met duizenden vrijwilligers staat VluchtelingenWerk vluchtelingen bij in hun asielprocedure en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. Kijk voor informatie op www.vluchtelingenwerk.nl.

Contact

VluchtelingenWerk Nederland
Postbus 2894
1000 CW Amsterdam
info@vluchtelingenwerk.nl
0900 1000 800 (lokaal tarief)