'Ik wil iets bijdragen aan de maatschappij'

  • Held Mymy (21)
  • Is student MBO Verpleegkunde
  • Heldenbaan voorlichting op scholen
  • Parttime half uur per week

‘Ik ben naar Nederland gekomen omdat ik mijn huis en mijn land Congo móést verlaten. Nu ik hier ben, wil ik iets bijdragen. In een vraaggesprek vertel ik op middelbare scholen over mijn verleden als vluchteling. Dat doet pijn, maar lucht ook op. Er doen zoveel vooroordelen de ronde. Dat vluchtelingen liegen of stelen bijvoorbeeld. Het doet me goed als leerlingen na mijn verhaal anders tegen vluchtelingen aankijken. Vroeger hebben anderen mij geholpen en voorgelicht. Nu is het mijn beurt te helpen waar ik kan.’

Een vluchteling vergeet zijn eerste vrijwilliger nooit. Het is zijn held. Ook jij kunt een held zijn door je in te zetten voor een vluchteling. Je maakt al verschil met een paar uur per week.

Het leuke is, je krijgt er veel voor terug. Je doet werkervaring op en je leert over andere culturen. Het is goed voor je netwerk en je kunt ontdekken waar je goed in bent of wat bij je past.

Wat doet VluchtelingenWerk Nederland?

Stel je bent niet veilig in je eigen land. Om je leven te redden, moet je vluchten. Je komt aan in een land waar je niemand kent en de taal niet spreekt.
Samen met duizenden vrijwilligers staat VluchtelingenWerk vluchtelingen bij in hun asielprocedure en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. Kijk voor informatie op www.vluchtelingenwerk.nl.

Contact

VluchtelingenWerk Nederland
Postbus 2894
1000 CW Amsterdam
info@vluchtelingenwerk.nl
0900 1000 800 (lokaal tarief)