'Ik leer zelf ook veel van de taallessen die ik geef'

  • Held Ibrahim (53)
  • Is tussen twee banen in
  • Heldenbaan taalcoach en administratief medewerker
  • Parttime 2,5 dag per week

'De vrijwilliger die mij hielp toen ik net in Nederland was, zal ik nooit vergeten. Zestien jaar geleden ben ik gevlucht uit Iran. Ik weet hoe waardevol het is als er iemand dingen aan je uitlegt, je helpt, tijd voor je maakt. Dat geeft je het gevoel dat je erbij hoort. Nu kan ik op mijn beurt anderen helpen. Daar haal ik veel voldoening uit. Ik doe mijn werk vanuit mijn hart, met veel plezier. En ik steek zelf ook veel op van de taallessen die ik geef.'

Een vluchteling vergeet zijn eerste vrijwilliger nooit. Het is zijn held. Ook jij kunt een held zijn door je in te zetten voor een vluchteling. Je maakt al verschil met een paar uur per week.

Het leuke is, je krijgt er veel voor terug. Je doet werkervaring op en je leert over andere culturen. Het is goed voor je netwerk en je kunt ontdekken waar je goed in bent of wat bij je past.

Wat doet VluchtelingenWerk Nederland?

Stel je bent niet veilig in je eigen land. Om je leven te redden, moet je vluchten. Je komt aan in een land waar je niemand kent en de taal niet spreekt.
Samen met duizenden vrijwilligers staat VluchtelingenWerk vluchtelingen bij in hun asielprocedure en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. Kijk voor informatie op www.vluchtelingenwerk.nl.

Contact

VluchtelingenWerk Nederland
Postbus 2894
1000 CW Amsterdam
info@vluchtelingenwerk.nl
0900 1000 800 (lokaal tarief)